Claus Park Collection SEO Case

PROJECT DETAILS

SEO Migratie

Claus Park Collection ging over naar een nieuwe website en wou het organisch verkeer zoveel mogelijk behouden.

Klant: Claus Park Collection

Uitdaging

De uitdaging was dat we binnen een korte tijd live gingen met 4 websites: clausparkcollection.nl, barraca.nl, clausbowling.nl en papasbeachhouse.nl. Allen hadden organisch verkeer dat beschermd moest worden, ondanks dat er veel content zou verdwijnen.

 

Daarnaast moesten de websites in overleg met verschillende instanties binnen het kader ingedeeld worden. Dat wil zeggen: er was al een bepaalde structuur en indeling van de website waarbinnen we moesten werken. Dit is een uitdaging, omdat de website structuur voor SEO van groot belang is.

 

Daar kwam nog bij kijken dat het domein helemaal nieuw was, namelijk van een oud domein naar een gloednieuw domein. Hier kunnen risico’s aan zitten, omdat het nieuwe domein nog niet de waarde heeft van het oude domein.

Screenshot traffic Ahrefs

Resultaten

Behoud van organisch verkeer, ondanks uitdunnen van de content en een gloednieuw domeinnaam.

PROJECT DETAILS

Samenvatting aanpak

Zoekwoord/intentie onderzoeken voor de 4 websites met content briefings in overleg met verschillende instanties.

 

Tegelijkertijd baseline metingen klaarzetten, relevante URL’s verzamelen, schakelen over de techniek & content van de nieuwe website, strategische optimalisatie interne linkstructuren, redirectlijst mappen (oud/nieuw), technische analyse en redirect checks.

Behoud van 1.300 organische bezoekers p/m.
KPI's top 3
CLIENT’S REVIEW

Testimonials