Virtual-store.net SEO Case

PROJECT DETAILS

SEO Traject

Virtual-store.net kwam bij ons met de vraag: hoe verkopen we meer VR brillen? De vraag was: waar kunnen we het beste op inzetten; SEO, SEA, re-marketing of een combinatie?

Klant: Virtual-store.net

Uitdaging

Virtual-store.net had al wat resultaten middels social media en SEA, echter was dit nog niet op het gewenste niveau. Daarnaast hadden ze een beperkt budget beschikbaar en was aan ons de vraag: hoe halen we hier het meeste uit/welk kanaal zetten we in? Er miste daarnaast nog veel data, omdat de databronnen nog niet goed ingesteld waren.

Screenshot traffic Ahrefs

Resultaten

Gestart zonder vrijwel bezoekers naar de website, de website was zo goed als nieuw, dus het duurde even voordat het verkeer kon krijgen. In januari 2019 begon het balletje te rollen en begonnen we te ranken voor de belangrijkste zoektermen.

PROJECT DETAILS

Delivering Results

We zijn gestart met een doelgerichte concurrentie analyse om te kijken welk kanaal het beste zou passen. In dit geval kwam SEO naar voren. De concurrentie op de gewenste zoektermen was namelijk nog dusdanig laag, dat hier veel low-hanging fruit hing. Onze inschatting was dat we zo vrij snel konden ranken in de top 5 en daarmee meer data konden binnen halen. Met de data en omzet die we vervolgens binnenhaalden konden we verder direct doelgericht inzetten op SEA, om zo door te groeien.

Top 5 belangrijkste keywords
46% toename omzet