Hoe lang duurt het om te ranken in Google?

rankings in google

Om inzicht te geven in wat een SEO specialist kan betekenen voor uw bedrijf, laten we kijken naar de factoren die invloed hebben op het ranken in Google, voordat we een duidelijk antwoord kunnen geven op hoe lang het duurt.

On-Page Factoren

Er is veel dat u als bedrijfseigenaar kunt doen om uitstekende content te creëren, om een rijke gebruikerservaring te leveren, maar die ook uw website doen laten ranken.

 • Kwalitatieve & relevante content
  Goed geschreven content die voldoet aan de intentie van de zoekopdracht, is een van de belangrijkste factoren om te ranken in Google. Waar zoekt een gebruiker echt naar? Voldoet uw website aan het leveren van niet alleen de intentie van deze zoekopdracht, maar omvat het het gehele topic?
 • Content optimalisatie
  Het plaatsen van de zoekwoorden en variaties daarvan in de URL, pagina titel, headers en content helpt Google bij het categoriseren van deze woorden in de database, om het zo vervolgens te vergelijken met andere vergelijkbare sites.
 • Navigatie & interne links
  Maak het gebruikers gemakkelijk om uw site te navigeren en alle benodigde informatie makkelijk te vinden.
 • Externe autoriteit links
  Google wil graag zien dat uw website linkt naar andere autoritaire websites die relevanter zijn in de industrie waarin u zich bevindt. Dit bouwt vertrouwen op en biedt de gebruiker betere informatie.
 • Afbeeldingen optimalisatie
  Includeer unieke alt teksten voor iedere afbeelding om zoekmachines zo de afbeeldingen beter te laten begrijpen.

Technische SEO factoren

Technische SEO wil zeggen: hoe goed kunnen zoekmachines uw website crawlen en naar waarheid indexeren in de zoekmachines, vergeleken met uw concurrentie. De SEO specialist die u inhuurt zou moeten kijken naar onder andere:

 • Pagina snelheid/laadtijd
 • Mobiel vriendelijkheid
 • Beveiligde verbinding (SSL)
 • Aanwezigheid van sitemap en robots.txt verwijzing
 • Structured data, zonder veelvoorkomende fouten
 • Duplicate content of missende meta data
 • Kapotte links
 • Onnodige redirects
 • Fouten in de sitemap
 • Filter pagina’s die zorgen voor onnodige indexatie en crawlability problemen

Off-page factoren

Hoe bepalen de databases van Google en andere zoekmachines of uw website belangrijk en waardevol is?

Dit is vergelijkbaar met uw eigen waardigheid als persoon. Hoe veel klanten schrijven goede reviews over uw product of services? Hoe veel aanbevelingen krijgt u?

Wanneer mensen houden van het product of service dat u aanbiedt, vertellen ze hier andere mensen over. Hetzelfde geldt voor het internet en uw bedrijf/website. Wanneer mensen en andere bedrijven linken naar uw website, is het als een soort aanbeveling or stem. Hoe meer (kwalitatieve) links uw website heeft, hoe populairder het is.

Google kijkt niet alleen naar het aantal links dat u heeft, maar nog belangrijker is de kwaliteit van die links en hoe relevant ze zijn voor uw sector. Als u honderden of duizenden slechte, spammy links krijgt, kan het zijn dat u nooit gaat ranken of zelfs een penalty krijgt.

Aan de andere kant, als de links komen van erkende, sterke en relevante websites, zal iedere stem uw eigen link ‘profiel’ versterken met betrouwbaarheid en autoriteit, wat er voor kan zorgen dat uw site hoger rankt voor concurrerende zoektermen.

Hoe lang duurt het voordat SEO werkt?

Met het in acht nemen van bovenstaande factoren en het antwoord op de onderstaande vragen, kan een SEO specialist u helpen om deze vraag realistisch te beantwoorden.

 • Hoeveel concurrentie is er aanwezig?
  Hoeveel concurrentie bestaat er voor de zoekwoorden waar u voor wilt ranken? Long-tail keywords in een kleinere stad zijn over het algemeen gemakkelijker.
 • Is uw website gloednieuw?
  Is uw domein net geregistreerd of bestaat het al een aantal jaren? Een studie volgens Ahrefs toont aan dat minder dan 4% van alle pagina 1 rankings zijn van sites die ouder zijn dan 1 jaar.
 • Zit uw keyword in uw URL?
  Heeft u uw on-page content voor zowel gebruikerservaring als zoekmachines geoptimaliseerd, zodat zoekmachines de pagina makkelijk kunnen crawlen en matchen in de database?
 • Hoe veel vertrouwen en autoriteit heeft uw website?
  Heeft uw site al vertrouwen en autoriteit opgebouwd? Hoeveel sites linken er naar uw website en wat is de kwaliteit?
 • Marketing budget
  Het hangt ook af van uw marketing budget. Hoe veel kunt u investeren in het creëren van goede content en links en hoe snel werkt u?

Laat een expert u helpen om uw website te ranken

Het inhuren van een SEO professional die begrijpt wat Google wil zien in een goed geschreven en autoritaire website is wat helpt om uw doelen te behalen. Daarnaast helpt het om een ervaren consultant in te huren, zodat u zeker weet dat de tijd efficiënt benut wordt.

Geef uw SEO specialist de tijd die benodigd is om op de eerste pagina te komen u krijgt er maandelijkse of wekelijkse rapportages voor terug, zodat u kan bijhouden hoe uw website presteert.

Neem contact op om te kijken wat wij voor u kunnen betekenen, met contact@grootonline.com of bel direct op 06 54 96 77 36