Local SEO

Wat is Local SEO?

Lokale SEO is een zeer effectieve manier om uw lokale bedrijf online op de markt te zetten. Het helpt u om uw product of service aan te bieden bij klanten in de buurt, wanneer zij er online naar zoeken.

 

Dit wordt gedaan door verschillende technieken en tactieken. Sommige erg verschillend ten opzichte van de standaard SEO methodieken.

Website Localisatie en Internationalisatie
Opbouwen Citaties
Managen van Ratings
Kwalitatieve 'White hat' Backlinks
START DIRECT & VERBETER UW SEO

De kracht van lokale SEO

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Hoge Conversie Ratio

Volgens Google zijn 46% van de zoekacties tegenwoordig met een lokale intentie.
Zoekacties die veelal voorkomen zijn bijvoorbeeld: ‘restaurant in de buurt’ of ’tandarts [locatie].

Het mooie hiervan is dat deze zoekacties een erg hoge koop-intentie hebben en dus conversiekans.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-004

Wees uw concurrentie een stap voor

Steeds meer mensen die lokaal zoeken op mobiele telefoons. Als uw bedrijf niet lokaal geoptimaliseerd is verliest u geldt aan uw concurrentie.

Wanneer mensen zoeken op desktop, zijn ze eerder geneigd long-tail keywords in te typen. Op mobiele telefoons typen ze vaak niet alles voluit, maar kortere steekwoorden. Dus wanneer u optimaliseerd voor mobile search, zorg dan dat de prioriteit ligt op short-tail keywords.¬†Daarnaast worden tegenwoordig in Amerika zo’n 20% van de zoekacties gedaan via voice search. Zorg er dus voor dat uw website hier klaar voor is om uw concurrentie voor te zijn!

Local-SEO-Customers-Tab-Image-003

Voice search en local SEO

Normale zoekacties worden meestal gedaan in de volgende vorm: ‘Albert Heijn openingstijden’. Voice search daarentegen wordt op een andere manier gebruikt, namelijk conversationeel: ‘wat zijn de openingstijden van Albert Heijn’? Google maakt steeds meer gebruik van deze ‘natuurlijke taal’ (natural language).

Daarbij komt kijken dat zoekopdrachten gedaan middels voice search tot 3x vaker lokaal gebaseerd zijn, dan zoekacties uitgevoerd via tekst.

Wat zijn Citaties?

Citaties zijn benamingen online van een bedrijf waarin de naam, adres en telefoonnummer benoemd worden (NAP). Dit gebeurt op verschillende platformen. Citaties helpen gebruikers bij het vinden van lokale bedrijven gerelateerd aan hun interesses. Daarnaast helpen citaties om een website hoger in de rankings van de zoekmachines te krijgen.

 

Reviews en Lokale optimalisatie

Nog een belangrijk stuk in je SEO strategie is het managen van je reviews.
Reviews zijn belangrijk, omdat deze helpen bij zowel conversie, als rankings voor uw lokale bedrijf in de zoekresultaten. Waarom is dit het geval?

U kunt aannemen dat Google over het algemeen uw klanten meer vertrouwd dan u zelf. Hetzelfde gebeurt wanneer uw website links ontvangt van een andere website. Dit signaleert naar Google dat uw bron een betrouwbare bron is, waardig om te citeren. Dit geldt ook bij reviews. Het geeft niet alleen aan dat uw bedrijf legitiem is, maar ook dat andere mensen met uw bedrijf te maken hebben gehad en daarmee toekomstige klanten kunnen helpen bij het maken van een keuze.

 

Benieuwd wat wij voor uw bedrijf kunnen betekenen of op zoek naar een freelance SEO Specialist? Neem dan contact met ons op.

Digitale koffie?
Neem vrijblijvend contact op