Migratie

Een succesvolle migratie met onderhoud van organisch verkeer?

Wat is een website migratie?

Een migratie is een term die gebruikt wordt waarbij een website dusdanige veranderingen ondergaat, die een significante invloed kan hebben op de vindbaarheid in de zoekmachines. Normaal gesproken houdt dit in:

 

  • Een ander platform
  • Een andere website structuur
  • Content veranderingen
  • Aanpassingen in het design
  • Aanpassingen in de gebruikerservaring

 

Helaas is de documentatie van Google m.b.t. website migraties vrij beperkt en wordt de SEO factor een beetje teniet gedaan. Het komt veelal voor dat website eigenaren hier niet goed bij stil staan, met als gevolg een significante daling in verkeer en omzet, welke soms weken, maanden of jaren kan duren, afhankelijk van vele factoren.

Structuur en Planning
Voorbereiden en Testen
Livegang
KPI's en Metingen
START DIRECT & WORD ONTZORGD

High-Over Migratie Proces bij Groot Online

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Scope van het project en gedetailleerde planning

Het doel van de migratie moet helder zijn direct vanaf het begin. Dit helpt bij het managen van de verwachtingen bij iedere partij.
Wij helpen u bij het in kaart brengen van alle risico’s en denken met u mee aan mogelijke oplossingen. Daarbij geven wij u een data gedreven schatting op de impact die de migratie kan hebben.

Planning is een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden, omdat migraties vrij complex kunnen worden en soms maanden kunnen duren. Tijdens de planning heeft iedere taak een eigenaar nodig (bijvoorbeeld een SEO consultant, developer of editor) en een opleveringsdatum.
Groot Online maakt samen met u een gestructureerde planning en werkt samen met uw partij om het project succesvol te maken.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-004

Voorbereiding Pre-Launch

Terwijl de website nog onder ontwikkeling is, gaan wij al hard aan de slag met voorbereidingen. U kunt hierbij denken aan: toegang tot alle relevante properties, creatie van een zo volledig mogelijk beeld van de website URL’s (redirect voorbereiding), technische ondersteuning, delen van belangrijke documenten voor de developers, prioriteiten identificeren, correcte baseline meting, enzovoort.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-003

Pre-Launch Testen

Indien mogelijk en gewenst, starten wij met het testen op de ontwikkel-omgeving. Denk hierbij aan een volledig technische analyse en het pushen van de redirects, om te kijken of alles juist geïmplementeerd is.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-005

Livegang Website

Wij zullen standby staan zodra de website live gaat om te kijken of alles goed gaat. Hierbij doen we een volledige technische check en testen we alle redirects. Daarbij monitoren we de website op de KPI’s die van tevoren afgesproken zijn, om zo’n goed mogelijk beeld te krijgen van het succes van de migratie.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Post-Livegang Ondersteuning

Is de migratie een succes? Waar het uiteindelijk om gaat en waar iedereen graag het antwoord op wil weten. Hoe langer je wacht, hoe duidelijker dit antwoord wordt.

De komende dagen/weken/maanden zijn wij continu de performance aan het monitoren. Hoe gaat het met de KPI’s? Waar liggen verbeterpunten? Komen er foutmeldingen binnen? Etc. U kunt bouwen op een vertrouwd team bij Groot Online.

Digitale koffie?
Neem vrijblijvend contact op