Zoekwoord Analyse

Analyseer het zoekgedrag van uw (potentiële) klanten

Wat is een Zoekwoord Analyse?

Een zoekwoord analyse betekent het proces waarbij onderzocht wordt welke zoektermen mensen vaak in de zoekmachines invoeren, zoals Google. Deze data kunt u gebruiken om bijvoorbeeld uw website optimaal in te delen, of als input voor het schrijven van pagina’s/artikelen.

 

Een uitgebreide zoekwoord analyse zou de basis moeten zijn van ieder bedrijf.

Zoekwoord onderzoek is een van de belangrijkste en waardevolste activiteiten die u kunt doen. Het ranken voor het juiste zoekwoord kan uw website maken of kraken.

 

Door het onderzoeken van de keywords binnen uw markt, leert u niet alleen op welke (populaire) termen en zoekacties u zicht moet richten qua SEO, maar u leert ook meer over uw klanten in brede zin.

Het gaat namelijk niet altijd om zomaar bezoekers naar uw website te verkrijgen. Het gaat om de juiste bezoekers.

Brainstorm/Identificeren
Analyseren Concurrentie
Categoriseren
Prioriteren
START DIRECT & VERBETER UW SEO

"It all comes back to the basics"

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Identificeren

Dit is de brainstorm fase. We starten met een sessie waarin we bespreken welke zoekacties uw doelgroep eventueel invult in Google om uw product of service te vinden. Vervolgens gaan wij met deze informatie een dieper onderzoek starten. Daarbij gebruiken we data van verschillende bronnen, bijvoorbeeld: PPC data, Search Console, Analytics, internal search, Google suggest, Moz, Ahrefs, historische data, etc.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-004

Uitbreiden

Zodra we deze lijst hebben, zorgen we ervoor dat we alle mogelijke combinaties hebben en voegen we deze toe in 1 lijst. Daarbij gaan we doelgericht uw concurrentie analyseren om zo’n volledig mogelijke lijst aan zoekwoorden te verkrijgen. Al deze data komt in 1 grote lijst te staan, welke we vervolgens gaan opsplitsen tot een werkbaar geheel.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-003

Opsplitsen

We hebben nu een lijst met zo’n volledig mogelijk beeld van de markt. Dit is een lijst met veel zoekwoorden, waar ook nog zoekwoorden tussen staan die niet relevant zijn voor uw bedrijf. We gaan deze high-over opsplitsen in categorieën om een nauwkeuriger beeld te krijgen.

Local-SEO-Customers-Tab-Image-005

Prioriteren

Nadat we de zoekwoorden hebben verwijderd die niet relevant zijn voor uw bedrijf, en we hebben de hoofdcategorieën bepaald, gaan we de lijst specifiek uitwerken. Wat moet concreet op welke pagina staan?

Local-SEO-Customers-Tab-Image-002

Finaliseren

Zodra bekend is wat op welke pagina moet staan, verwerken we dit tot een mooi gestructureerd geheel, zodat u direct te zien krijgt op welke pagina wat en hoe iets moet staan. U kunt dus direct aan de slag met invoeren van het opgeleverde document in uw website.

Digitale koffie?
Neem vrijblijvend contact op