Personeel en Salaris SEO Case

PROJECT DETAILS

SEO Project

Personeelensalaris.nl schakelde Groot Online in voor een SEO project met als doel: zo snel mogelijk bovenaan in Google komen te staan voor de belangrijkste zoekwoorden.

Klant: Personeelensalaris.nl

Uitdaging

We startte met een zoekwoord onderzoek en informatie architectuur om eerst de basis goed op orde te krijgen. Tegelijkertijd voerde we een technische analyse uit, om te kijken of Google de website op de juiste manier kon crawlen en indexeren. Er bleek sprake te zijn van een interne link probleem doordat de site gebruik maakte van JavaScript. Zo werden veel interne pagina’s ingeladen als logo’s, die niet in de broncode (HTML format) stonden. Hierdoor kende Google niet de juiste waarde toe aan deze pagina’s. Daarbij kwam ook nog kijken dat er sprake was van een duplicate content issue. Er werd veel gebruik gemaakt van dezelfde tekstblokken op verschillende pagina’s.

Screenshot traffic Ahrefs

Resultaten

Het was een project van 3 maanden met een significant resultaat. Het oplossen van het interne link issue (technisch) had als gevolg dat we site-wide stegen op een breed scala aan zoekwoorden en voor velen zelfs in de top 10 belandden. De implementatie van de website architectuur zorgde ervoor dat we voor meer relevante zoekwoorden werden geïndexeerd. Omdat de content zo goed voldeed aan de gebruikers intentie en de structuur nu zo goed in elkaar zat, stonden we binnen 2 maanden zelfs nummer 1 voor de belangrijkste zoekterm: ‘online salarisverwerking’. Hierin werd duidelijk hoe veel waarde Google hecht aan een juiste techniek en zoekintentie. Daarbij steeg het organische verkeer met 31%, en dat binnen 3 maanden!

PROJECT DETAILS

Delivering Results

De aanpak was als volgt: Baseline meting met verzameling van alle relevante URL’s en geschiedenis in verkeer. Redirect-correctie & test. 302 aanpassen naar 301.

 

Technische analyse van de website met advies over verbeteren crawlability & indexability. Zoekwoord- en intentie onderzoek + gerichte content briefings voor belangrijke pagina’s.

31% Organisch verkeer (in 3 maanden)
15 nieuwe top 5 posities