Wat is linkbuilding en werkt het echt?

linkbuilding chain

Bent u verward met alle jargon die u hoort over zoekmachine optimalisatie? Het is waar dat het verbeteren van de rankings in Google complex kan zijn, maar het feit is dat SEO werkt. Daarom is het goed om te leren hoe u het kunt laten werken voor uw bedrijf. De websites die continu op de eerste pagina’s verschijnen, delen allemaal belangrijke karakteristieken die vertrouwen creëren voor de lezers, de sector van autoritaire content voorzien en krachtige eigenschappen bevatten die hen verbindt met andere belangrijke sites online. Door het analyseren van deze eigenschappen en het dupliceren van deze bewezen strategieën, kunt u uw pagina op de eerste pagina krijgen van Google.

Wat is het verschil tussen on-page en off-page SEO?

Om SEO beter te begrijpen, starten we met het indelen van SEO in verschillende elementen:

On-page SEO

Alles wat de gebruiker kan zien op een website. De content, afbeeldingen, video’s, etc. Van belang hierbij is hoe goed het geschreven is, staan de zoekwoorden op de juiste plekken, wordt de topic voldoende aangestipt, sluit de content aan bij de zoekintentie en andere factoren die bezoekers een antwoord geven op hun vraag.

Technische SEO

De dingen die uitgevoerd worden zodat zoekmachine spiders de website beter kunnen crawlen en indexeren naar behoren. Dit is wat er ‘onder de motorkap’ van de website gebeurt. Denk aan: paginasnelheid, microdata, structured data, sitemap, mobiel vriendelijkheid, crawlability, etc.

Off-page SEO

Dit wil zeggen het bouwen van links naar uw website van andere websites. Links zijn waar de term ‘wordwide web’ vandaan komt, omdat het een web-achtig systeem is van links. Natuurlijke links van hoge autoritaire websites, helpen de betrouwbaarheid van uw website te bepalen voor zoekmachines.

Hoe helpen off-page links bij het ranken van mijn website?

Ook al worden zoekmachine algoritmes continu geüpdatet en scherp gesteld, ze verbeteren vooral op het gebied van ‘bewijzen’ dat een website relevant is voor de sector of topic, dat het vertrouwd kan worden en dat het autoriteit heeft. Studies laten zien dat deze off-page links minimaal de helft meewegen bij het ranken van een site.

Het verkrijgen en bouwen van deze links naar een website heet ‘backlinken’ en is het core mechanisme van off-page SEO. Het is echter niet alleen een kwestie van hoeveel links uw site heeft, maar wat steeds belangrijker wordt is het gehele ‘backlink profiel’. Deze moet natuurlijk zijn, sterk, verschillende type backlinks bevatten, relevant zijn, correcte ankerteksten bevatten en vertrouwd zijn.

Zijn er verschillende type backlinks?

Backlinks kunnen gecategoriseerd worden op verschillende manieren, maar een makkelijke methode is hoe ze verkregen worden:

  • Natuurlijke links komen naar de website zonder enige actie van de eigenaar of SEO expert. Als voorbeeld een restaurant met bijzondere pasta gerechten. Een voedsel blogger leest hierover en linkt naar dit restaurant.
  • Manuele links zijn een product van u of uw SEO agency die aan linkbuilding activiteiten doen om verkeer naar de website te pushen. Een methode kan zijn om waardevolle, frisse content te creëren en kijken of dit gepubliceerd kan worden. U kunt anderzijds deze blog zelf plaatsen en vragen of externe blogs dit willen delen of hier naar toe willen linken.
  • Zelf gebouwde links bevat technieken die uw merk bouwt, zoals het toevoegen van backlinks met uw merknaam, uw URL en met een ankertekst in niche gerelateerde directories, forums en blog comments, creëren van persberichten, bijgedragen artikelen, afbeeldingen en video’s.

Het maakt niet uit hoe ze gecreëerd zijn, degene die uw site helpen ranken bieden de beste waarde van de verwezen site. Websites die u aanbevelen geven een sterkere waarde door als deze populair, vertrouwd en erg relevant zijn voor uw content. Daarnaast wordt het signaal sterker als het up to date is, relevante keywords in de link staan en de website zelf sterke links heeft, wat het ‘domein autoriteit’ geeft.

Andere type off-page activiteiten

Andere type off-page activiteiten zijn bijvoorbeeld social media marketing of video marketing op YouTube, dat verkeer stuurt naar uw website. Ook hoeveel u zelf schrijft draagt bij aan kwalitatieve content als een gast blogger, hoe veel ‘buzz’ u creëert rondom uw merk of bedrijfsnaam lokaal of nationaal en of u aan influence marketing doet.

Menselijke SEO factor binnen off-page

Houdt in gedachten dat links afhangen van menselijk gedrag. Mensen die uw merk liefhebben en de content die u produceert, zullen het delen en op een natuurlijke manier refereren. Deze ‘organische’ link reviews op sites als Yelp en Facebook zijn waardevolle stemmen die u kan hebben en draagt tevens bij aan de mond-tot-mond reclame die u nieuwe klanten brengt.

Welke resultaten kan ik verwachten met het inhuren van een linkbuilding specialist?

Het inhuren van een agency of freelance SEO consultant die resultaten kunnen laten zien, is de beste manier om uw online bedrijfsdoelen te behalen. Wanneer SEO correct wordt uitgevoerd door het integreren van hoogwaardige- geoptialiseerde on-page content, goede techniek van uw website en off-page link strategieën, zijn dit resultaten die u kunt verwachten:

  • Ranking resultaat:
    U zult kunnen bijhouden hoe uw website positie naar positie blijft verbeteren in de zoekmachines voor uw doel keywords en naar verloop van tijd op de eerste pagina staat van Google.
  • Toename in verkeer:
    Ieder zoekwoord dat de eerste pagina behaald, zal meer verkeer genereren naar uw website en meer kliks en telefoontjes. Als uw hoofd keyword eenmaal rankt, kunt u verwachten dat ongeveer 40% van de mensen die zoeken naar bedrijven op de eerste pagina uw site zullen openen en lezen.
  • ROI resultaat: Het gemiddelde conversiepercentage van het aantal mensen dat op uw site klikt is tussen de 2 en 5%, en soms zelfs meer. Dit zal een drastisch verschil uitmaken in ROI voor uw bedrijf.

Het beste van alles is dat, wanneer uw website eenmaal op de eerste pagina rankt, het aantal bezoekers en tijd dat ze spenderen op uw site

Hulp nodig bij uw linkbuilding activiteiten? Neem dan contact op met contact@grootonline.com of bel 06 54 96 77 36.