Linkbuilding uitbesteden

Heeft u een eenvoudige, handige, maar vooral duurzame manier nodig om links te bouwen voor uw bedrijf? Overweeg het uitbesteden van linkbuilding door Groot Online. Ik heb meer dan 7 jaar ervaring in linkbuilding en help u naar de top van de zoekresultaten. U krijgt maandelijks een kostenoverzicht en met wekelijkse rapportages zorg ik ervoor dat u op de hoogte blijft van alle inspanningen. Als u uw concurrentie in een mum van tijd wilt verslaan, is het uitbesteden van werk een van de beste methoden! Internationale linkbuilding is tevens beschikbaar op maat!

Waarom nu beginnen met het uitbesteden van linkbuilding?

Met de komst van Google, Facebook, Netflix, Amazon en andere platforms is ons eenmalige uitstapje naar de winkels vervangen door online browsen. We zijn minder op straat; we werken liever vanuit huis of een Airbnb. Een nadere blik op Google Trends leert dat mensen vooral zoeken naar producten (zoals een nieuwe MacBook) of diensten (zoals een huishoudster). De trend is dus steeds meer online, wat veel potentie kan bieden voor uw bedrijf. Om deze te benutten dient u wel bovenaan de zoekmachines van Google te staan. Kwalitatieve linkbuilding zorgt hiervoor.

Of u nu een nieuwe ondernemer bent of een ervaren professional, het hebben van een kwalitatieve website is essentieel om concurrerend te blijven in uw markt. U hebt misschien al gehoord dat u hoog in Google moet scoren om meer klanten door de deur te krijgen. In theorie zou u dit zelf kunnen doen door kwalitatieve links naar uw site te bouwen, maar als u daar de tijd of de vaardigheden niet voor heeft, kunt u in plaats daarvan mij inschakelen. Ik maak al jaren linkbuilding strategieën op maat en weet precies hoe ik ervoor kan zorgen dat uw website hoog scoort binnen Google.

Waarom online beter vindbaar zijn?

Nu steeds meer mensen overschakelen van traditioneel winkelen naar online winkelen, is een website niet langer alleen een belangrijke troef voor bedrijven – hij is essentieel. Maar hoewel de kwaliteit van uw product of dienst u kan helpen klanten te winnen, is het ook essentieel om een presentabele en vindbare website te hebben om te profiteren van de kracht van Search. Met een effectieve linkbuilding strategie krijgt uw bedrijf meer exposure – en dat betekent uiteindelijk meer potentiële klanten. Dus als u denkt aan het opzetten van een e-commerce website en hulp nodig heeft met SEO, neem dan vandaag nog contact op!

Het belang van de juiste strategie

Een effectieve linkbuilding strategie is een van de belangrijkste factoren om goed te scoren in Google. Het is een specifieke kunst die veel tijd, moeite en ervaring vergt om onder de knie te krijgen. Snel resultaten boeken is moeilijk omdat de online concurrentie enorm is. Het uitbesteden van linkbuilding aan een specialist met uitgebreide kennis is van essentieel belang voor lange termijn succes. Een goede specialist kijkt niet alleen naar goede/kwalitatieve links, maar ook welke type links er nodig zijn. Er wordt gestart met een gedetailleerde analyse om tot een goede linkbuilding strategie te komen met een duidelijke roadmap. Zo weet zowel de klant, als de specialist waar we staan in het proces en blijft het een transparant proces.

Investeren in linkbuilding ondanks moeilijke tijden

In de coronacrisis is de verkoop gedaald en veel bedrijven staan met de rug tegen de muur. Daarnaast heeft de inflatie een negatief effect op de economie. Toch is investeren in online marketing nu de beste manier om uw doelgroep te blijven bereiken en de huidige crisis het hoofd te bieden. Het linkprofiel van een website (alle links die ernaar verwijzen) is naar schatting voor bijna 50% verantwoordelijk voor de positie in Google. Het uitbesteden van linkbuilding kan ook voor uw bedrijf een positief momentum creëren.

Het uitbesteden van linkbuilding is kosten effectief

Bij SEO linkbuilding kunt u zowel autoriteit creëren als verkeer naar uw website leiden via links op externe sites. Het inhuren van een professionele SEO-expert zorgt ervoor dat alle relevante pagina’s van uw site worden geoptimaliseerd, zodat ze via hun eigen inhoud meer hoogwaardige backlinks kunnen genereren. In het kader van SEO linkbuilding zorg ik ervoor dat relevante pagina’s zoals inhoudspagina’s, productpagina’s of landingspagina’s worden gelinkt naar belangrijke sites van derden, zodat ze meer waarde krijgen in de zoekresultaten.

Waarom linkbuilding in 2022 en 2023 een noodzaak is

Linkbuilding is niet perse moeilijk, maar het heeft wel veel bewegende delen wat het tijdsintensief maakt. Of u nu een link plaatst in een online nieuwsbrief waarop de ontvanger kan klikken om vervolgens naar uw site te worden geleid, een gastblog schrijft op een site met autoriteit die relevant is voor de uwe, of een verwijzing naar uw website laat toevoegen op bijvoorbeeld een homepage van een externe website. Voilà, u doet aan linkbuilding. Dit zijn geweldige manieren om wat exposure te krijgen, maar zorgen niet noodzakelijkerwijs voor een hoge ranking in Google.

U brengt het risico mee dat u de verkeerde links aanvraagt. Google is continu aan het updaten, linkbuilding vereist dus specifieke kennis. Indien u verkeerde links aanvraagt of met een verkeerde partij in zee gaat, kan het leiden tot onherstelbare schade aan uw website. Ken dus de risico’s alvorens u een beslissing maakt hoe u uw linkbuilding gaat aanpakken.

Neem contact op met een linkbuilding professional

Uw SEO inspanningen zijn tijdrovend en duur: In het begin moet u de inhoud creëren, daarna kost het tijd om het op het web te zetten en de structuur ervan te optimaliseren. Vooral met die technische SEO-taken die niet meteen meetbare resultaten opleveren. Als je beperkte middelen hebt of ze maar één keer aan SEO wilt besteden, kan outsourcing een goede beslissing zijn. Ze mogen echter niet te veel van uw tijd in beslag nemen als u wilt dat ze blijven doen waar ze het beste in zijn: het optimaliseren van uw website zodat deze in meer zoekresultaten verschijnt met meer trefwoorden en voor langere tijd. Wilt u dit door een (freelance) SEO professional laten doen? Neem dan direct contact op.