Wat is Reputatie Management?

Online reputatie management heeft als doel om het gewenste beeld op de roepen bij uw naam of bedrijfsnaam. Dit wordt gedaan door slecht nieuws tegen te gaan op het internet, door dit te vervangen met positief nieuws. Hiermee wint u vertrouwen terug van uw klanten.

Waarom is reputatiemanagement belangrijk?

Wanneer iemand iets negatiefs ziet over een bedrijf of persoon, is de kans groot dat dit nadelig uitpakt. Mensen vertrouwen over het algemeen eerder negatieve reviews dan positieve. Slechte reviews kunnen een bedrijf dus kapot maken, doordat klanten eerder geneigd zijn deze bedrijven te ontwijken en naar uw concurrentie gaan.

Heeft u reputatiemanagement nodig?

Het makkelijkste om dit te bepalen is door het volgende te checken:

 

  • Zoek uw bedrijf in Google
  • Welke positie staat uw bedrijf?
  • Staat er negatieve informatie over uw bedrijf?
  • Bekijk hetzelfde voor de namen van uw werknemers

 

Indien dit het geval is, wordt het tijd om iemand in te schakelen die deze zoekresultaten kan laten verdwijnen (op de 2e pagina, waar niemand kijkt).

Positieve Gevolgen van Online Reputatie Management

Betere rankings in zoekmachines

Online reviews wegen tegenwoordig zwaarder dan voorheen en hebben een impact op uw online vindbaarheid. Dit komt doordat zoekmachines een dusdanig algoritme hebben ontwikkeld met een grotere nadruk op reviews.

 

Meer vertrouwen van klanten

Online reviews gaat niet alleen om het pleasen van zoekmachines. Het gaat erom hoe mensen uw merk identificeren. Doordat klanten online reviews neigen te vertrouwen, is dit een essentieel onderdeel van uw bedrijf. Iedereen weet dat de reputatie van een bedrijf cruciaal is om te overleven. Wanneer het vertrouwen van een klant verkregen is, spreekt de klant ook eerder met andere klanten over uw bedrijf.

Wat Zeggen Onze Klanten